Cum se monteaza o jaluzea?


 Introducere:

Montarea jaluzelelor verticale este simpla si nu o sa va rapeasca mult timp( aproximativ o ora de jaluzea ). Urmati etapele de mai jos si urmariti imaginile alaturate. E foarte simplu!

 Ce aveti nevoie pentru montaj ?

1. Bormasina electrica cu percutie
2. Burghiu cap vidia sau titan
3. Surubelnita in cruce
4. Creion
5. Ruleta
6. Nivela /(boloboc)
7. Console (numai pentru jaluzelele care se
monteaza pe perete)

8. Ciocan de fier sau cu cap de cauciuc

 Ce fel de burghiu?

Daca montajul se face in beton, caramida sau BCA  se va folosi un burghiu de 6-8 mm pentru beton cu cap vidia sau titan.
Daca montati in lemn, fier sau PVC folositi un burghiu pentru metal de 4 mm pentru care trebuie sa cumparati suruburile aferente.Daca montajul se face in rigips folositi surubelnita si diblurile speciale tip melc, fluture sau ancora.

 Etapele de montaj

1. Adunati-va sculele si despachetati jaluzeaua.
2. Decideti pozitia unde jaluzeaua va fi montata si marcati locul unde veti da gaurile pentru clipsuri. In majoritatea cazurilor va fi nevoie doar de 2 gauri, daca jaluzeaua este mai mare de 2,5 m, veti avea nevoie de 3 sau 4 clipsuri. De preferat a nu se folosi sine mai lungi de 3 m. Pentru lungimi mai mari se vor folosi mai multe sine puse cap la cap. Uzual prinderile jaluzelei (clipsurile) se vor monta la 10 – 15 cm de fiecare capat al jaluzelei.
3. Dati gaurile, introduceti diblurile (daca este cazul), apoi fixati cu ajutorul suruburilor clipsurile de tavan.
4. Potriviti sina in clipsuri. Majoritatea jaluzelelor se clipseaza sau se prind cu un sistem deductiv de prindere. E foarte usor!
5. Carligele de agatare a lamelelor se trag la extremitatea  jaluzelei cu ajutorul snurului cu greutate, apoi carligele vor fi aduse in pozitia din poza cu ajutorul lantului cu. Lamelele se vor agata intotdeauna de la dreapta la stanga cu lipitura / cusatura spre stanga.
6. La extremitatea jaluzelei aveti doua actionari: lantul cu bile care roteste lamelele la 180 grade si snurul cu greutate care deplaseaza carligele / lamelele pe sina (inchide / deschide jaluzeaua).
7. In partea de jos a lamelei este un lacas in care se introduc greutatile pentru lamele. Greutatile se vor introduce intotdeauna cu urechiusele in sus, apoi se va agata lantul inferior de urechiusele lamelelor.
Pentru jaluzelele verticale pe care le montati pe perete, aveti nevoie de console (2 bucati de obicei), in functie de lungimea jaluzelei. In acest caz, se vor parcurge toate etapele de montaj prezentate mai sus, doar ca etapa 1 inseamna fixarea consolelor pe perete. De console se prind clipsurile in care se va fixa jaluzeaua.

 Secrete:

Daca montati in faianta, acoperiti zona unde faceti gaura cu o banda adeziva de hartie, pentru ca burghiul sa nu alunece. Daca nu sunteti siguri de ce trebuie facut, dati-ne un telefon si vom fi bucurosi sa va ajutam.

SUCCES!
Daca aveti intrebari sau orice nelamurire legata de masuratori sau montaj, va rugam sa ne sunati la 0744.335036 sau sa trimiteti un mail la officepoena@yahoo.ro

Lasă un comentariu