Cum se intretin jaluzelele?


Dupa cum bine stiti, jaluzelele isi petrec cea mai mare parte din viata in bataia soarelui, prafului, polenului si orice altceva ce poate veni din afara casei. Fiind atat de expuse la mizerie, ele vor trebui curatate din cand in cand. Nu faceti din curatarea jaluzelelor o activitate saptamanala, s-ar putea sa le deteriorati cu timpul!!! 
        Pentru a spala/curata jaluzelele se aplica mai multe metode. 

        Cea mai frecventa este aspirarea de praf a lamelelor. Cand aspirati prin casa, dati cu aspiratorul usor si pe lamele. Aveti insa grija ca aspiratorul sa nu fie murdar sau ud, mai ales daca lamelele sunt de culoare deschisa. 

        Daca doriti sa le spalati trebuie procedat in felul urmator: 
        Se scot mai intai greutatile de jos, apoi se scot de pe carlige toate lamelele. Se fac sul lejer si se pun in cada sau intr-un lighean cu apa calduta spre rece. In apa se toarna si putin PUR Universal cu balsam si se lasa 15 minute la inmuiat. Nu uitati sa puneti si lantul la inmuiat, daca tot l-ati scos. Apoi se ia lamela cu lamela si se curata usor pe marginea cazii cu un burete moale. Daca exista pete, atunci se poate folosi si o periuta, dar mare atentie!!! 
        Se clatesc toate lamelele cu dusul, se lasa putin la scurs, apoi ude cum sunt, se agata din nou pe carlige. Nu uitati sa puneti o carpa sub lamele pentru a nu se scurga apa prin toata casa. Imediat ce au fost agatate trebuiesc introduse greutatile in lamele, pentru ca lamelele sa-si revina la forma initiala. 
        Trebuie stiut ca unele materiale se spala mai usor ca altele, iar unele materiale rezista mai bine la spalare decat altele.
Nu spalati sub nici o forma jaluzelele in masina de spalat!!!

Lasă un comentariu